Υλικά
Προετοιμασία
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια, και τα αλευρώνουμε.Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το κρατάμε ζεστό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί ,ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την μισή ποσότητα του σκόρδου.Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου(μέχρι να μαλακώσει το κρέας).Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο το ξύδι και το μαΪντανό. Διορθώνουμε σε αλάτι και σκορπίζουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.Σερβίρουμε το σοφρίτο σκορπίζοντας λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και με ρύζι πιλάφι περιχυμμένο με την σάλτσα του
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.