Υλικά
Προετοιμασία
Σε βαθειά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο να κάψει. σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα ρίχνουμε το βούτηρο, το κρεμμύδι, και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, (μετά από 3-4 λεπτά) ρίχνουμε το κονκασέ και την πάστα τομάτας , το αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια,ζεστό νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα κομμάτια του κόκορα) και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει,περίπου 1 ώρα. Εάν το βάλουμε στην χύτρα ταχύτητος θέλει 25-30 λεπτά. Αν έχει πολλά υγρά , τα δένουμε με κόρν φλάουρ (αφαιρούμε λίγο ζουμί σε ένα μπολ,(προσέχουμε να μην είναι καυτό), διαλύουμε 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα και βράζουμε για λίγο ακόμη).
Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτα περίπου σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σερβίρουμε με τον κόκορα, τη σάλτσα και την τριμμένη φέτα.