Υλικά
Προετοιμασία
Μουσκεύουμε τα φασόλια σε βαθύ σκεύος με μπόλικο νερό για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα, τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 1,2 λίτρα νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια,το κρέας, τη δάφνη, το κύμινο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα τομάτας, την γλυκιά πάπρικα, μια κουταλιά ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατεύουμε με πολύ προσοχή και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι και καυτερή πάπρικα, (κατά προτίμηση) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα. Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή ρύζι, και πολίτικη λαχανοσαλάτα.