Κρέατα

Κατηγορίες Κρεάτων


Η επιλογή των προϊόντων του κρεοπωλείου, γίνεται προσωπικά από τον Βαγγέλη Λύκο από μικρές φάρμες σε όλη την Ελλάδα.


Όλα τα προϊόντα του κρεοπωλείου φέρουν σφραγίδα και ταυτότητα προέλευσης για να γνωρίζει ο πελάτης ανά πάσα στιγμή τα πάντα για το ζώο.
 Μέσα στο κατάστημα, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια τεράστια ποικιλία κρεάτων αλλά και μοναδικών χειροποίητων γευστικών δημιουργιών, που έχουν πάντα ως βάση το κρέας.

*Όλα τα προϊόντα τροποποιούνται, τεμαχίζονται και συσκευάζονται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε επαγγελματία / πελάτη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πουλερικά
Τα κοτόπουλα μας είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ, έχουμε καθημερινή παραλαβή για να είναι φρέσκα και συνεργαζόμαστε με τις πτηνοτροφικές Ελληνικές εταιρείες Νιτσιάκος (κοτόπουλα Ιωαννίνων), & Κοτίνο (κοτόπουλα Ν. Αρτάκης), τις πιο σύγχρονες & αξιόπιστες πλέον στην Ελλάδα.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε Κοτόπουλο ολόκληρο & τεμάχια από Κοτόπουλο τα οποία τεμαχίζουμε εμείς καθημερινά για να είναι φρέσκα :

·Κοτόπουλο ολόκληρο βάρους 1,700 – 1,800

·Στήθος ολόκληρο καρίνα (με κόκαλο και πέτσα)

·Μπούτι ολόκληρο με κόκαλο και πέτσα

·Μπουτάκι κοπανάκι

·Φτερούγες

·Συκωτάκια – στομαχάκια

·Φιλέτο στήθος χωρίς κόκαλο: Ιδανικό για υγιεινή διατροφή & δίαιτα

·Φιλέτο μπούτι χωρίς κόκαλο

·Πλατάρι
Πουλερικά Ελευθέρας Βοσκής
Το κρεοπωλείο μας έχει αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία Α. ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ & θα βρείτε κοτόπουλο χωριάτικο ελεύθερης βοσκής, με πιστοποίηση & χρυσό βραβείο ποιότητας, από το Ρέθυμνο Κρήτης βάρους 2+ κιλών.
Κόκορας Ελευθέρας Βοσκής
Το κρεοπωλείο μας έχει αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία Α. ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ, & θα βρείτε κόκορα χωριάτικο ελεύθερης βοσκής, με πιστοποίηση & χρυσό βραβείο ποιότητας, από το Ρέθυμνο Κρήτης βάρους 3 έως 4 κιλών.
Γαλοπούλα
Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε Παραδοσιακή Ελληνική γαλοπούλα Φαρσάλων ελεύθερης βοσκής μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, βάρους 4 – 5 κιλών. Την υπόλοιπη περίοδο θα βρείτε :

·Φιλέτο στήθος Γαλοπούλας Ιταλίας

·Μπούτι ολόκληρο με κόκαλο Γαλοπούλας Ιταλίας
Χοιρινά Ελληνικά
Το κρεοπωλείο μας συνεργάζεται αποκλειστικά με την μικρή οικογενειακή ΕΛΛΗΝΙΚΗ Χοιροτροφική μονάδα ΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Σπάρτη Λακωνίας.

·Σπαλομπριζόλα ή Μπριζόλα με κόκαλο:Είναι το μπροστά μέρος της μπριζόλας, κατάλληλες για ψήσιμο στο κάρβουνο και στον φούρνο (έχoυν αρκετό λίπος γι’ αυτό είναι νόστιμες). Η κανονική ονομασία της είναι “Σπαλομπριζόλα” ή “Σταυλίσια” ή “δίχρωμη”.

·Σπαλομπριζόλα με Πανσέτα(Tomahawk):Είναι το μπροστά μέρος της μπριζόλας και κόβεται μαζί με την πανσέτα, είναι ιδανικές για ψήσιμο στο κάρβουνο και στον φούρνο.(έχουν αρκετό λίπος γι’ αυτό είναι νόστιμες) Η κανονική ονομασία της είναι Σπαλομπριζόλα με πανσέτα ή Tomahawk.

·Μπριζόλα κόντρα:Είναι το πίσω μέρος της μπριζόλας, έχουν ελάχιστο ενδομυϊκό λίπος (λιγότερο από 10%), γι’ αυτό γίνονται κατά προτίμηση, μαγειρευτές. Επίσης είναι πολύ νόστιμες ως σνίτσελ και πολύ καλό κομμάτι για ρολό. Στο ψήσιμο χρειάζεται προσοχή για να μη στεγνώσουν, οπότε τις προτιμάμε σε πάχος περίπου 2εκ. και όχι πολύ λεπτές. Στο τηγάνι τις «ψήνουμε» σκεπασμένες, για να διατηρούνται οι υδρατμοί κατά το μαγείρεμα.

·Μπριζόλα λαιμού:Είναι πολύ μαλακές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λίπος, που φτάνει από 20% έως 40%, ανάλογα με το σιτηρέσιο του ζώου. Γίνονται πολύ νόστιμες ως τηγανιά, γιατί διατηρούν την τρυφερότητά τους. Κατά το ψήσιμο δεν προτείνεται να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία. Προτιμάμε να τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να βγάλουν σιγά-σιγά το λίπος τους. Θα πρέπει να έχουν πάχος το λιγότερο 1,5 εκ. και πιο χοντρές, ώστε να μείνουν μαλακές κατά το ψήσιμο.

·Σνίτσελ χοιρινό:Κόβουμε από την κόντρα μπριζόλα που είναι το καλύτερο σημείο για σνίτσελ. Το σνίτσελ είναι ιδανικό να το κάνετε πανέ, αλλά μπορείτε να το κάνετε απλά τηγανητό.

·Μπούτι χοιρινό χωρίς κόκαλο:Μπούτι ή μηρός είναι το ίδιο σημείο. Διαχωρίζεται με τομή κάθετη στην σπονδυλική στήλη η οποία διέρχεται μεταξύ του τελευταίου οσφυϊκού και του πρώτου ιερού σπονδύλου, είναι άπαχο και για τον λόγο αυτό σχετικά σκληρό κομμάτι. Ιδανικό για ένα ψητό φούρνου αλλά και για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Από το κομμάτι αυτό παρασκευάζονται τα περισσότερα αλλαντικά. ·Από το μπούτι προκύπτουν τα παρακάτω κομμάτια: ΚΙΛΟΤΟ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ, ΤΡΑΝΣ, ΟΥΡΑ, ΝΟΥΑ, & ΚΟΤΣΙ.

·Σπάλα χοιρινή χωρίς κόκαλο:Σπάλα ή Ωμοπλάτη είναι το ίδιο σημείο.Είναι το πρόσθιο άκρο με τα αντίστοιχα οστά και μυς και διαχωρίζεται με τομή που γίνεται μεταξύ σπάλας και στήθους. Ολόκληρη όπως είναι ή σε μερίδες είναι ιδανική για μαγειρεμένο στην κατσαρόλα αλλά και αργοψημένο στον φούρνο. Από το κομμάτι αυτό παρασκευάζονται αλλαντικά αλλά & ο γύρος.

·Κότσι χοιρινό με κόκαλο & δέρμα:Κότσι ή Κνήμη.Αυτό είναι το κατώτατο τμήμα του ποδιού. Μπορεί να γίνει βραστό στην κατσαρόλα ή να μαριναριστεί με μπύρα και να σιγοψηθεί πολλές ώρες στον φούρνο.

·Πανσέτα χοιρινή:Είναι τα κοιλιακά τοιχώματα και το στήθος με τις στηθοπλευρές που προκύπτουν μετά την αφαίρεση της μπριζόλας. Ένα αρκετά παχύ κομμάτι κρέατος, γι’ αυτό είναι τόσο πολύ νόστιμο. Μπορεί να είναι ξεκοκαλισμένο για γεμιστό και σε ρολό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά κατσαρόλας και σε ραγού ή να κοπεί σε μπριζολάκια και να ψηθεί στην σχάρα. Η πανσέτα είναι ιδανική για τον γύρο και το σουβλάκι.

·Ψαρονέφρι (Φιλέτο):Είναι ένα από τα πιο εκλεκτά τεμάχια του χοιρινού και βρίσκεται στο κάτω μέρος του κόντρα. Είναι το φιλέτο του χοιρινού κρέατος, εντελώς άπαχο κομμάτι και προτείνεται για ψητό ή μαγειρεμένο στην κατσαρόλα. Κατάλληλο για δίαιτα.

·Μπριζόλα χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλο φιλέτο:Στις μπριζόλες κόντρα υπάρχει ένα στρογγυλό, καθαρό κομμάτι κρέατος, το οποίο κάποιοι κρεοπώλες ονόμασαν «μάτι». Θεωρείται από τους διαιτολόγους κατάλληλο για διατροφή που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Σ’ αυτό το τμήμα της μπριζόλας το ενδομυϊκό λίπος είναι ελάχιστο και βρίσκεται κυρίως περιμετρικά. Ιδανικές για όσους προσέχουν & θέλουν άπαχο κρέας.

·Λαιμός χωρίς κόκαλο:Είναι πολύ μαλακό και νόστιμο κομμάτι. Γίνεται πολύ νόστιμο ως τηγανιά, στον φούρνο,στην κατσαρόλα, ρολό και ιδανικό για κοντοσούβλι.

·Χοιρινός κιμάς: Προέρχεται κατεξοχήν από κομμάτια χοιρινής σπάλας.Χάρη στη σύνθεσή του, είναι ιδανικός για νόστιμους και ζουμερούς κεφτέδες και σάλτσα μπολονέζ. Προτείνουμε καλό μαγείρεμα του χοιρινού κιμά, όπως άλλωστε ισχύει και για τα υπόλοιπα είδη κιμά.

·Spare ribs παϊδια χοιρινά:Είναι οι απολήξεις από τα κόκαλα των πλευρών στο στήθος. Αγαπημένο κομμάτι για μπάρμπεκιου σε όλο τον κόσμο. Δεν υστερεί και για ψητό στον φούρνο, αλλά και μαριναρισμένο σε μείγματα μπαχαρικών.

·Γουρουνάκια ολόκληρα Γάλακτος:Γουρουνάκια ολόκληρα 6 έως 12 κιλών Σπάρτης. (μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων & κατόπιν παραγγελίας).
Πρόβατο / Γίδα
Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε πρόβατο & Γίδα ελεύθερης βοσκής Βόνιτσας

Τεμάχια από πρόβατο
·Μπούτι : ιδανικό για λαδόκολα στον φούρνο, βραστό & κιμά
·Χέρι : ιδανικό για βραστό, κοκκινιστό
·Παιδάκια : ιδανικά για ψήσιμο στο κάρβουνο


Τεμάχια από Γίδα
·Μπούτι : ιδανικό για βραστό
·Χέρι : ιδανικό για βραστό, κοκκινιστό


*γίδα θα βρείτε μόνο τους χειμερινούς μήνες
Νεαρό Μοσχάρι Ελληνικό
(Κάτω των 12 μηνών) το μοσχάρι μας προέρχεται από μικρές ελληνικές φάρμες οι οποίες ακολουθούν όλες τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε συχνά τις μονάδες παραγωγής διαλέγοντας προσωπικά τα κρέατα μας.

Μέρη από το Μπούτι χωρίς κόκαλο :

· Κιλότο:Περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού, με λίγα λιπαρά, κατάλληλο για κιμά, ψητό κατσαρόλας, κοκκινιστό, ψητό στον φούρνο αλλά και για σχάρα κομμένο σε φέτες ή σουβλάκι. Το κιλότο είναι ιδανικό για ταλιάτα.

· Στρογγυλό: Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μηρού και μαγειρεύεται όπως το κιλότο, από το οποίο έχει λιγότερο λίπος. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κολλαγόνο, βοηθά στο «δέσιμο» των σαλτσών στην κατσαρόλα.

· Τρανς: Βρίσκεται εσωτερικό του μηρού, αρκετά άπαχο και πολύ στεγνό κρέας. Βγάζει λεπτές φέτες που συνήθως γίνονται σοτέ σε τηγάνι, αλλά και το καλύτερο σνίτσελ, ενώ γίνεται και ωραίο λεμονάτο, ρολό στο φούρνο, ψητό κατσαρόλας και κοκκινιστό. Δεν συνίσταται να μαγειρεύεται ολόκληρο, γιατί μπορεί στο κόψιμο μετά να διαλυθεί και να γίνει «κλωστές».

·Ουρά: Τμήμα του μηρού αρκετά άπαχο και πολύ στεγνό κρέας, χρειάζεται σιγανό και πολύωρο μαγείρεμα καθώς είναι σκληρό κομμάτι.Μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Ιδανικό για λεμονάτο, κοκκινιστό ή κρασάτο.

· Νουά: Είναι το πίσω μέρος του μηρού. Δίνεται συνήθως ολόκληρο και είναι κατάλληλο για μαγείρεμα στην κατσαρόλα(κοκκινιστό, λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας και ιδανικό για ρολό). Μετά το μαγείρεμα, κόβεται εύκολα σε λεπτές φέτες, για τέλεια παρουσίαση στο τραπέζι σας.

·Ποντίκι – Κότσι (μπουτιού): Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό που δένει τέλεια τις σάλτσες). Γίνεται ιδανικά κοκκινιστό, κρασάτο, στιφάδο, λεμονάτο ή βραστό αλλά είναι εξαιρετικό το κόκαλο για ζωμούς και σούπες.

· Σνίτσελ : κόβουμε πάντα από το τρανς του μπουτιού είναι το πιο ιδανικό κομμάτι για το σνίτσελ, γίνεται πανέ, βιενουά η απλά τηγανιτό).

Μέρη από την ΠΛΑΤΗ χωρίς κόκαλο :

·Ελιά χωρίς κόκαλο: Η ελιά κάνει για όλα τα μαγειρέματα επειδή είναι αρκετά μαλακό κομμάτι & είναι νόστιμο επειδή έχει αρκετό λίπος. Ιδανικό για βραστό, σούπες, μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο, γιουβέτσι), για το φούρνο ενώ όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια τα κομμάτια γίνονται πιο σκληρά και είναι ιδανικά για κιμά. Δεν κάνει για σχάρα.

· Σπάλα καρδία χωρίς κόκαλο: Βρίσκεται στον ώμο του ζώου. Είναι καλό και μαλακό κομμάτι κρέατος και με λίγα λιπαρά. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που θεωρείται το καλύτερο και πιο μαλακό από τα άλλα κομμάτια κι έχει αρκετό κολλαγόνο. Επίσης, έχει το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Τα κομμάτια αυτά μαγειρεύονται με ποικίλους τρόπους:κιμάς, γιουβέτσι, βραστό,στιφάδο κοκκινιστό,λεμονάτο,κρασάτο, ψητό κατσαρόλας,στη γάστρα,γεμιστή,τυλιγμένη στη λαδόκολλα.

·Χτένι σπάλας:Ίσως το πιο νόστιμο κομμάτι κρέατος από όλο το μοσχάρι.Πολύ ιδιαίτερο στην γεύση του λόγω της κόλας που βγάζει & σε κάποιους για τον λόγο αυτόν δεν αρέσει.Το βάρος του είναι περίπου 2-3 κιλά,κόβετε μερίδες και μαγειρεύετε σε κατσαρόλα,γάστρα και ψήνετε στον φούρνο.Γίνεται υπέροχο κοκκινιστό,λεμονάτο, κρασάτο,στιφάδο, γιουβέτσι.Η τιμή του είναι λίγο υψηλότερη από το υπόλοιπο μοσχάρι επειδή η ποσότητα του είναι μικρή.

· Σπαλομίτα: Σπαλομίτα ή βασιλοπούλα ή νουά της σπάλας βρίσκεται στα δύο μπροστινά τεταρτημόρια του μόσχου, στο εσωτερικό της σπάλας.Μαγειρεύετε ολόκληρο το κομμάτι και μετά κόβετε φέτες,συνοδεύοντας το συνήθως με λευκή σάλτσα λεμονιού ή κρασιού.Είναι πολύ καθαρό κρέας χωρίς κολλαγόνο και συνδετικούς ιστούς.Κατάλληλο και για ρολό.Η τιμή του λίγο υψηλότερη από το υπόλοιπο μοσχάρι επειδή η ποσότητα του είναι μικρή.

·Ποντίκι – Κότσι (σπάλας): Το μπροστινό και το πίσω κότσι(ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό που δένει τέλεια τις σάλτσες). Γίνεται ιδανικά κοκκινιστό, κρασάτο, στιφάδο, λεμονάτο ή βραστό αλλά είναι εξαιρετικό το κόκαλο για ζωμούς και σούπες.

Λάπα και καπάκι

· Λάπα (κοιλιά): Κομμάτι κρέατος με αρκετό λίπος και πλούσιο σε συνδετικό ιστό. Ιδανικό για κιμά και ιδιαίτερα για ρόλο λόγω λίπους, σούπα, στιφάδο, κοκκινιστό με μακαρόνια, γιαχνί με πατάτες, γιουβέτσι. Από εδώ βγαίνει και το κομμάτι FLANK & FLAPS που είναι φημισμένο από την Αμερική & είναι κατάλληλο για steak.

· Καπάκι : Πάνω στις σπαλομπριζόλες βρίσκεται το καπάκι της μπριζόλας όπως λέγεται, το οποίο περιέχει αρκετό συνδετικό ιστό και είναι πολύ καλό για κιμά και για μαγείρεμα.

Μέρη μπριζόλας:

· Σπαλομπριζόλα μ/ο: Είναι οι λεγόμενες σταυλίσιες που βρίσκονται μετά το λαιμό. Είναι τα 6-7 πρώτα πλευρά της ράχης τα μεγαλύτερα. Με εξωτερικό λίπος που αφαιρείται εύκολα και είναι από τα πιο νόστιμα μέρη του μοσχαριού. Οι μπριζόλες είναι μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται στη συνέχεια των σπαλομπριζόλων. Ιδανικό για ψήσιμο στη σχάρα, σε αντικολλητικό τηγάνι, στον φούρνο και κρασάτες. Επίσης, το κρέας τους ξεκοκαλίζεται και σαν φιλέτο είναι ιδανικό για ψήσιμο στο φούρνο.

· Κόντρα α/ο (φιλέτο): Μαζί με το φιλέτο αποτελούν το πίσω μέρος της ράχης.Ξεκινά από το κιλότο και φτάνει μέχρι εκεί όπου σταματούν οι μπριζόλες. Εκλεκτό κομμάτι κρέατος, από τα πιο ακριβά, όχι ιδιαίτερα μαλακό αλλά νόστιμο. Κόβεται σε λεπτές φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Ξεκοκαλισμένο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για το φούρνο. Το κομμάτι αυτό πωλείται και χωρίς το φιλέτο ή και χωρίς κόκαλο. Όταν κοπεί μαζί με το φιλέτο ονομάζεται T – Bone. Ιδανικό για ταλιάτα.

·Φιλέτο (μπον φιλέ): Το πλέον εκλεκτό, μαλακό, ζουμερό, άπαχο και ακριβό μέρος του ζώου. Βρίσκεται από τη μέσα πλευρά της σπονδυλικής στήλης και ξεκινά από τα νεφρά. Κόβεται σε φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σοτέ. Μπορεί όμως να μαγειρευτεί και ολόκληρο στο φούρνο. Υπάρχει και από γάλακτος μοσχάρι.

Μέρη μοσχαριού με κόκαλο

·Ελιά με κόκαλο: Η ελιά κάνει για όλα τα μαγειρέματα επειδή είναι αρκετά μαλακό κομμάτι, & είναι νόστιμο επειδή Έχει αρκετό λίπος. Ιδανικό για βραστό, σούπες, μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο, γιουβέτσι), για το φούρνο ενώ όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια, τα κομμάτια γίνονται τόσο πιο σκληρά και είναι ιδανικά για κιμά. Δεν κάνει για σχάρα.

· Σπαλομπριζόλα με κόκαλο: Είναι το κομμάτι στον 3ο και 4ο σπόνδυλο εκεί που χωρίζει από την ελιά. Είναι πολύ νόστιμο, κάνει για μαγείρεμα αλλά και για τον φούρνο. Ιδανικό για βραστό.

· Στήθος με κόκαλο: το στήθος με κόκαλο, προτείνεται αποκλειστικά για βραστό. Το κόκαλο και το λιπάκι που έχει το κρέας βοηθάνε στο ζουμί για να κάνετε τέλεια σούπα. Το στήθος είναι από τα φτηνά μέρη του κρέατος.

·Στηθοπλευρές με κόκαλο : Οι στηθοπλευρές ή σιδηρόδρομος έχουν πολύ λίπος, πολλά κόκαλα και λίγο ψαχνό αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Είναι από τα πιο νόστιμα κομμάτια και ενδείκνυται για μπρεζέ. Πολύ νόστιμο γίνεται και σε λαδόκολα σε πολύ σιγανή φωτιά 4 – 5 ώρες στον φούρνο.

·Ουρά με κόκαλο: Είναι η ουρά του ζώου! Ένα κομμάτι κρέατος που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστο σε πολλούς και κυρίως παρεξηγημένο λόγω του σημείου που βρίσκεται στο ζώο και της άσχημης εμφάνισης του. Θα έλεγα ότι είναι ο αστακός του κρέατος είναι ένα κομμάτι πάρα πολύ νόστιμο, γεμάτο κολλαγόνο, με πολύ γευστικό αποτέλεσμα σε φούρνο και κατσαρόλα όχι στην σχάρα και χωρίς πολύ ψαχνό. Επίσης είναι πολύ μικρής παραγωγής αφού από ένα ολόκληρο ζώο περίπου 250 κιλών η ουρά του είναι μόνο περίπου ένα κιλό.

·Οσομπούκο κότσι: Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) κομμένα μαζί με το κόκαλο.Είναι κομμάτι πλούσιο σε κολλαγόνο, λόγο του ζελέ του κρέατος που έχει σε συνδυασμό με το μεδούλι που βγάζει το κόκαλο είναι το ιδανικό κομμάτι για σούπα και γιουβέτσι.
Κουνέλι
Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε κουνέλι από την Φαρμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ Κρήτης
Μοσχίδα Ελληνική
Μοσχίδα είναι το θηλυκό νεαρό μοσχάρι από 7 έως 12 μηνών Η Μοσχίδα δεν αναπτύσσεται μυϊκά όπως τα αρσενικά μοσχάρια, το βάρος της είναι πολύ μικρότερο, και η παραγωγή της πολύ λίγη.

Μοσχίδα είναι το θηλυκό νεαρό μοσχάρι από 7 έως 12 μηνών

Η Μοσχίδα δεν αναπτύσσεται μυϊκά όπως τα αρσενικά μοσχάρια, το βάρος της είναι πολύ μικρότερο, και η παραγωγή της πολύ λίγη.

Το μυστικό της είναι ότι έχει την ιδιότητα να αποκτά ενδομυϊκό λίπος και γι αυτό είναι πάρα πολύ νόστιμο και τρυφερό το κρέας της.

Στο κρεοπωλείο μας είναι το αγαπημένο μας κρέας και θα βρείτε σπιτικές μοσχίδες από Σέρρες, & Νάξο

Ιδανικό :

για μαγείρεμα κατσαρόλα & φούρνο μαζί με το κόκαλο

μπριζόλα για ψήσιμο στην σχάρα

Μέρη από το Μπούτι χωρίς κόκαλο :

· Κιλότο:Περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού, με λίγα λιπαρά, κατάλληλο για κιμά, ψητό κατσαρόλας, κοκκινιστό, ψητό στον φούρνο αλλά και για σχάρα κομμένο σε φέτες ή σουβλάκι. Το κιλότο είναι ιδανικό για ταλιάτα.

· Στρογγυλό: Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μηρού και μαγειρεύεται όπως το κιλότο, από το οποίο έχει λιγότερο λίπος. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κολλαγόνο, βοηθά στο «δέσιμο» των σαλτσών στην κατσαρόλα.

· Τρανς: Βρίσκεται εσωτερικό του μηρού, αρκετά άπαχο και πολύ στεγνό κρέας. Βγάζει λεπτές φέτες που συνήθως γίνονται σοτέ σε τηγάνι, αλλά και το καλύτερο σνίτσελ, ενώ γίνεται και ωραίο λεμονάτο, ρολό στο φούρνο, ψητό κατσαρόλας και κοκκινιστό. Δεν συνίσταται να μαγειρεύεται ολόκληρο, γιατί μπορεί στο κόψιμο μετά να διαλυθεί και να γίνει «κλωστές».

·Ουρά: Τμήμα του μηρού αρκετά άπαχο και πολύ στεγνό κρέας, χρειάζεται σιγανό και πολύωρο μαγείρεμα καθώς είναι σκληρό κομμάτι.Μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Ιδανικό για λεμονάτο, κοκκινιστό ή κρασάτο.

· Νουά: Είναι το πίσω μέρος του μηρού. Δίνεται συνήθως ολόκληρο και είναι κατάλληλο για μαγείρεμα στην κατσαρόλα(κοκκινιστό, λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας και ιδανικό για ρολό). Μετά το μαγείρεμα, κόβεται εύκολα σε λεπτές φέτες, για τέλεια παρουσίαση στο τραπέζι σας.

·Ποντίκι – Κότσι (μπουτιού): Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό που δένει τέλεια τις σάλτσες). Γίνεται ιδανικά κοκκινιστό, κρασάτο, στιφάδο, λεμονάτο ή βραστό αλλά είναι εξαιρετικό το κόκαλο για ζωμούς και σούπες.

· Σνίτσελ : κόβουμε πάντα από το τρανς του μπουτιού είναι το πιο ιδανικό κομμάτι για το σνίτσελ, γίνεται πανέ, βιενουά η απλά τηγανιτό).

Μέρη από την ΠΛΑΤΗ χωρίς κόκαλο :

·Ελιά χωρίς κόκαλο: Η ελιά κάνει για όλα τα μαγειρέματα επειδή είναι αρκετά μαλακό κομμάτι & είναι νόστιμο επειδή έχει αρκετό λίπος. Ιδανικό για βραστό, σούπες, μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο, γιουβέτσι), για το φούρνο ενώ όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια τα κομμάτια γίνονται πιο σκληρά και είναι ιδανικά για κιμά. Δεν κάνει για σχάρα.

· Σπάλα καρδία χωρίς κόκαλο: Βρίσκεται στον ώμο του ζώου. Είναι καλό και μαλακό κομμάτι κρέατος και με λίγα λιπαρά. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που θεωρείται το καλύτερο και πιο μαλακό από τα άλλα κομμάτια κι έχει αρκετό κολλαγόνο. Επίσης, έχει το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Τα κομμάτια αυτά μαγειρεύονται με ποικίλους τρόπους:κιμάς, γιουβέτσι, βραστό,στιφάδο κοκκινιστό,λεμονάτο,κρασάτο, ψητό κατσαρόλας,στη γάστρα,γεμιστή,τυλιγμένη στη λαδόκολλα.

·Χτένι σπάλας:Ίσως το πιο νόστιμο κομμάτι κρέατος από όλο το μοσχάρι.Πολύ ιδιαίτερο στην γεύση του λόγω της κόλας που βγάζει & σε κάποιους για τον λόγο αυτόν δεν αρέσει.Το βάρος του είναι περίπου 2-3 κιλά,κόβετε μερίδες και μαγειρεύετε σε κατσαρόλα,γάστρα και ψήνετε στον φούρνο.Γίνεται υπέροχο κοκκινιστό,λεμονάτο, κρασάτο,στιφάδο, γιουβέτσι.Η τιμή του είναι λίγο υψηλότερη από το υπόλοιπο μοσχάρι επειδή η ποσότητα του είναι μικρή.

· Σπαλομίτα: Σπαλομίτα ή βασιλοπούλα ή νουά της σπάλας βρίσκεται στα δύο μπροστινά τεταρτημόρια του μόσχου, στο εσωτερικό της σπάλας.Μαγειρεύετε ολόκληρο το κομμάτι και μετά κόβετε φέτες,συνοδεύοντας το συνήθως με λευκή σάλτσα λεμονιού ή κρασιού.Είναι πολύ καθαρό κρέας χωρίς κολλαγόνο και συνδετικούς ιστούς.Κατάλληλο και για ρολό.Η τιμή του λίγο υψηλότερη από το υπόλοιπο μοσχάρι επειδή η ποσότητα του είναι μικρή.

·Ποντίκι – Κότσι (σπάλας): Το μπροστινό και το πίσω κότσι(ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό που δένει τέλεια τις σάλτσες). Γίνεται ιδανικά κοκκινιστό, κρασάτο, στιφάδο, λεμονάτο ή βραστό αλλά είναι εξαιρετικό το κόκαλο για ζωμούς και σούπες.

Λάπα και καπάκι

· Λάπα (κοιλιά): Κομμάτι κρέατος με αρκετό λίπος και πλούσιο σε συνδετικό ιστό. Ιδανικό για κιμά και ιδιαίτερα για ρόλο λόγω λίπους, σούπα, στιφάδο, κοκκινιστό με μακαρόνια, γιαχνί με πατάτες, γιουβέτσι. Από εδώ βγαίνει και το κομμάτι FLANK & FLAPS που είναι φημισμένο από την Αμερική & είναι κατάλληλο για steak.

· Καπάκι : Πάνω στις σπαλομπριζόλες βρίσκεται το καπάκι της μπριζόλας όπως λέγεται, το οποίο περιέχει αρκετό συνδετικό ιστό και είναι πολύ καλό για κιμά και για μαγείρεμα.

Μέρη μπριζόλας:

· Σπαλομπριζόλα μ/ο: Είναι οι λεγόμενες σταυλίσιες που βρίσκονται μετά το λαιμό. Είναι τα 6-7 πρώτα πλευρά της ράχης τα μεγαλύτερα. Με εξωτερικό λίπος που αφαιρείται εύκολα και είναι από τα πιο νόστιμα μέρη του μοσχαριού. Οι μπριζόλες είναι μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται στη συνέχεια των σπαλομπριζόλων. Ιδανικό για ψήσιμο στη σχάρα, σε αντικολλητικό τηγάνι, στον φούρνο και κρασάτες. Επίσης, το κρέας τους ξεκοκαλίζεται και σαν φιλέτο είναι ιδανικό για ψήσιμο στο φούρνο.

· Κόντρα α/ο (φιλέτο): Μαζί με το φιλέτο αποτελούν το πίσω μέρος της ράχης.Ξεκινά από το κιλότο και φτάνει μέχρι εκεί όπου σταματούν οι μπριζόλες. Εκλεκτό κομμάτι κρέατος, από τα πιο ακριβά, όχι ιδιαίτερα μαλακό αλλά νόστιμο. Κόβεται σε λεπτές φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Ξεκοκαλισμένο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για το φούρνο. Το κομμάτι αυτό πωλείται και χωρίς το φιλέτο ή και χωρίς κόκαλο. Όταν κοπεί μαζί με το φιλέτο ονομάζεται T – Bone. Ιδανικό για ταλιάτα.

·Φιλέτο (μπον φιλέ): Το πλέον εκλεκτό, μαλακό, ζουμερό, άπαχο και ακριβό μέρος του ζώου. Βρίσκεται από τη μέσα πλευρά της σπονδυλικής στήλης και ξεκινά από τα νεφρά. Κόβεται σε φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι σοτέ. Μπορεί όμως να μαγειρευτεί και ολόκληρο στο φούρνο. Υπάρχει και από γάλακτος μοσχάρι.

Μέρη μοσχαριού με κόκαλο

·Ελιά με κόκαλο: Η ελιά κάνει για όλα τα μαγειρέματα επειδή είναι αρκετά μαλακό κομμάτι, & είναι νόστιμο επειδή Έχει αρκετό λίπος. Ιδανικό για βραστό, σούπες, μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο, γιουβέτσι), για το φούρνο ενώ όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια, τα κομμάτια γίνονται τόσο πιο σκληρά και είναι ιδανικά για κιμά. Δεν κάνει για σχάρα.

· Σπαλομπριζόλα με κόκαλο: Είναι το κομμάτι στον 3ο και 4ο σπόνδυλο εκεί που χωρίζει από την ελιά. Είναι πολύ νόστιμο, κάνει για μαγείρεμα αλλά και για τον φούρνο. Ιδανικό για βραστό.

· Στήθος με κόκαλο: το στήθος με κόκαλο, προτείνεται αποκλειστικά για βραστό. Το κόκαλο και το λιπάκι που έχει το κρέας βοηθάνε στο ζουμί για να κάνετε τέλεια σούπα. Το στήθος είναι από τα φτηνά μέρη του κρέατος.

·Στηθοπλευρές με κόκαλο : Οι στηθοπλευρές ή σιδηρόδρομος έχουν πολύ λίπος, πολλά κόκαλα και λίγο ψαχνό αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Είναι από τα πιο νόστιμα κομμάτια και ενδείκνυται για μπρεζέ. Πολύ νόστιμο γίνεται και σε λαδόκολα σε πολύ σιγανή φωτιά 4 – 5 ώρες στον φούρνο.

·Ουρά με κόκαλο: Είναι η ουρά του ζώου! Ένα κομμάτι κρέατος που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστο σε πολλούς και κυρίως παρεξηγημένο λόγω του σημείου που βρίσκεται στο ζώο και της άσχημης εμφάνισης του. Θα έλεγα ότι είναι ο αστακός του κρέατος είναι ένα κομμάτι πάρα πολύ νόστιμο, γεμάτο κολλαγόνο, με πολύ γευστικό αποτέλεσμα σε φούρνο και κατσαρόλα όχι στην σχάρα και χωρίς πολύ ψαχνό. Επίσης είναι πολύ μικρής παραγωγής αφού από ένα ολόκληρο ζώο περίπου 250 κιλών η ουρά του είναι μόνο περίπου ένα κιλό.

·Οσομπούκο κότσι: Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) κομμένα μαζί με το κόκαλο.Είναι κομμάτι πλούσιο σε κολλαγόνο, λόγο του ζελέ του κρέατος που έχει σε συνδυασμό με το μεδούλι που βγάζει το κόκαλο είναι το ιδανικό κομμάτι για σούπα και γιουβέτσι.
Μοσχαράκι Γάλακτος
Το μοσχαράκι γάλακτος ονομάζεται έτσι ακριβώς επειδή δεν έχει τραφεί με τίποτα άλλο εκτός από γάλα.

Το μοσχαράκι γάλακτος έχει ηλικία έως 6 μηνών το πολύ, και ανήκει στην κατηγορία V του βόειου κρέατος.

Είναι ιδιαίτερα τρυφερό στην υφή, με ανοιχτό ροζ χρώμα που θυμίζει πολύ χοιρινό.

Λόγο της τροφής του είναι πολύ νόστιμο κρέας, αλλά και με περισσότερο λίπος από το μεγαλύτερο μοσχάρι.

Η μεγαλύτερη παραγωγή μοσχαρίσιου γάλακτος κρέατος, με την καλύτερη ποιότητα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε όλη την Ευρώπη το εκτρέφει η Ολλανδία.

Στην χώρα μας δεν εκτρέφονται μοσχάρια γάλακτος.

Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε τεμάχια από μοσχάρι Γάλακτος Ολλανδίας

·Σπαλομπρίζολα : ιδανική για κάρβουνο

·Κόντρα : ιδανική για τηγάνι & μαγείρεμα στην κατσαρόλα

·Φιλέτο : ιδανικό για σχάρα

·T Bone steak : ιδανικό για σχάρα

·Μπούτι χωρίς κόκαλο (μέρη από το μπούτι : κιλότο, στρογγυλό, νουά, ποντίκι) : ιδανικό για φούρνο & κατσαρόλα
Αρνί Κατσίκι
Αρνί ή κατσίκι; Eίναι μια ερώτηση που μας κάνετε καθημερινά: Το αρνί είναι άριστη πηγή της βιταμίνης Β12, η οποία παίζει ρόλο στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό λίπους, πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Μία μέτρια μερίδα καλύπτει το 60% των αναγκών σε πρωτεΐνη. Επιπλέον περιέχει μεγάλες ποσότητες των μετάλλων σιδήρου και ψευδαργύρου.

Ο σίδηρός του μάλιστα είναι σε μορφή που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, το οποίο συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ τα ωμέγα-3 που περιέχει φαίνεται ότι προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και βελτιώνουν τη διάθεση.

Τα 100 γρ. αρνιού έχουν 375 θερμίδες. Το ολικό λίπος του αρνιού «αγγίζει» τα 15 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια κρέατος. Το πιο άπαχο τμήμα του είναι το μπούτι. Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε πουρίνες, οι οποίες αυξάνουν το ουρικό οξύ στο αίμα, με αποτέλεσμα να προκαλείται ουρική αρθρίτιδα. Αντιθέτως, δυναμώνει τους μύες και το νευρικό σύστημα χάρη στο υψηλό του περιεχόμενο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο.

Το αρνάκι γάλακτος, που θεωρείται ποιοτικά και γευστικά καλύτερο, είναι γεμάτο λίπος. Είναι, δε, πολύ τρυφερό γιατί είναι φτωχότερο από το αρνί σε πρωτεΐνες και πλουσιότερο σε λίπος. Η περίπτωση πάντως να αφαιρέσουν οι λάτρεις του αρνιού το λίπος είναι απίθανη, αφού στα μικρά ζώα είναι κρυμμένο ενδομυϊκά.

Από την άλλη, το κατσίκι έχει λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με το αρνί, αφού τα 100 γρ. κατσικιού έχουν 110 θερμίδες. Το ολικό λίπος του κατσικιού αγγίζει τα 4,2 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια κρέατος. Έχει δηλαδή λιγότερο ολικό και κορεσμένο λίπος, αλλά και λιγότερη χοληστερόλη. Είναι επίσης πλούσιο σε συνένζυμο Q10 – η αντιοξειδωτική δράση του οποίου μειώνει την LDL «κακή» χοληστερόλη – προλαμβάνοντας τη στεφανιαία νόσο και τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Περιέχει ακόμα L-καρνιτίνη, η οποία μεταφέρει τα λιπαρά οξέα στα μιτοχόνδρια, όπου μπορούν να διασπαστούν για να δώσουν ενέργεια στον οργανισμό (λιπολυτική δράση).

Τέλος, το κατσίκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολεϊκό οξύ (CLA), το οποίο συμβάλλει στην ελάττωση του λίπους σε υπέρβαρα άτομα, καθώς και στη βελτίωση του λιπιδαιμικού τους προφίλ. Τα αρνητικά του κατσικιού είναι ότι έχει περισσότερα τρανς λιπαρά, λιγότερη πρωτεΐνη και περισσότερο νάτριο.

Οι διατροφολόγοι πάντως παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κατσίκι γιατί έχει λιγότερες θερμίδες και άρα είναι πιο υγιεινό. Γι’ αυτό και συνιστούν σε όσους προσέχουν τη γραμμή τους να το προτιμήσουν. Απέναντί τους οι σεφ που υπογραμμίζουν πως το αρνί είναι παρεξηγημένο και επιμένουν πως είναι πεντανόστιμο.

Όπως και να έχει, η τελική επιλογή είναι δική σας! Τόσο το αρνί, όσο και το κατσίκι είναι από τα κρέατα που ψήνονται γρήγορα και γίνονται τραγανά στο εξωτερικό τους, παραμένοντας πάντα ζουμερά και μαλακά στο εσωτερικό, αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος ψήστης!

Στο κρεοπωλείο μας θα βρείτε Αρνάκια & Κατσικάκια ΒΟΝΙΤΣΑΣ :

Αρνιά γάλακτος αποκλειστικά ΒΟΝΙΤΣΑΣ 6- 12 κιλώνΤρόποι μαγειρέματος στα κομμάτια αρνιού :Μπούτι ιδανικό για φούρνο & παιδάκι/χεράκι ιδανικό για βραστό, μαγειρίτσα & μαγείρεμα στην κατσαρόλα/παιδάκια για ψήσιμο στην σχάρα, φούρνο & τηγάνι.

Kατσίκια γάλακτος αποκλειστικά ΒΟΝΙΤΣΑΣ 6- 12 κιλών

Τρόποι μαγειρέματος στα κομμάτια κατσικιού : Μπούτι ιδανικό για φούρνο & παϊδάκι/χεράκι ιδανικό για βραστό, μαγειρίτσα & μαγείρεμα στην κατσαρόλα/παιδάκια για ψήσιμο στην σχάρα, φούρνο & τηγάνι.

Συκωταριά γάλακτος ιδανική για μαγειρίτσα, τηγάνι, ριγανάτη & κοκορέτσι.

Κεφαλάκι γάλακτος για βραστό, & στον φούρνο.

·Έντερα για μαγειρίτσα & κοκορέτσι.

·Πατσαδάκια & ποδαράκια την περίοδο του Πάσχα.

Διανομή κατ’ οίκον

Σας στέλνουμε στο σπίτι τις παραγγελίες σας δωρεάν!
Δυνατότητα πληρωμής με μετρητά, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.


Πραγματοποιούμε delivery σε όλες τις περιοχές του Πειραιά, στον Σαρωνικό και στις Κυκλάδες, τόσο για επαγγελματίες όσο και για ιδιώτες.

Διανομή κατ’ οίκον

Σας στέλνουμε στο σπίτι τις παραγγελίες σας δωρεάν! Δυνατότητα πληρωμής με μετρητά, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Πραγματοποιούμε delivery σε όλες τις περιοχές του Πειραιά, στον Σαρωνικό και στις Κυκλάδες, τόσο για επαγγελματίες όσο και για ιδιώτες.

Παραγγελία