Προετοιμασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, τμηματικά μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε όλα τα κομμάτια στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από τη κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χόρτα στη κατσαρόλα. Βράζουμε ανακατεύοντας περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε. Προσθέτουμε το κρέας στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λεμόνι και το άνηθο ή το μάραθο, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο ακόμη. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμη άνηθο ή μάραθο.