Προετοιμασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, τμηματικά μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε όλα τα κομμάτια στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από τη κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χόρτα στη κατσαρόλα. Βράζουμε ανακατεύοντας περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε. Προσθέτουμε το κρέας στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λεμόνι και το άνηθο ή το μάραθο, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο ακόμη. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμη άνηθο ή μάραθο.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.