Υλικά
Προετοιμασία
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει . Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη κανέλα, τη ζάχαρη και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά, (μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, το ξύδι, το πελτέ, 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη. Σκορπίζουμε τη κριθαροκουλούρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το καρύδι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, διορθώνουμε σε αλάτι, ανακατεύουμε απαλά, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με μερικές κουταλιές νερό. Σερβίρουμε με ταλιατέλες ή ρύζι και πράσινη σαλάτα εποχής.