Υλικά
Προετοιμασία
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει . Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη κανέλα, τη ζάχαρη και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά, (μέχρι να μαλακώσει το κρέας). Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, το ξύδι, το πελτέ, 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη. Σκορπίζουμε τη κριθαροκουλούρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το καρύδι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, διορθώνουμε σε αλάτι, ανακατεύουμε απαλά, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με μερικές κουταλιές νερό. Σερβίρουμε με ταλιατέλες ή ρύζι και πράσινη σαλάτα εποχής.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.