Η Κυριακή πλησιάζει οπότε για το τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα σας σερβίρουμε ένα ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας. Το μυστικό της συνταγής που την κάνει ξεχωριστή είναι το αρωματικό βούτυρο που θα πλυμμηρίσει τον ουρανίσκο με γεύσεις πρωτόγνωρες!
Υλικά για το αρωματικό βούτυρο:
για τον πουρέ πατάτας:
για το φιλέτο:
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε το αρωματικό βούτυρο. Αφού είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το λιώνετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού σε όλο το βούτυρο. Έπειτα απλώνετε το βούτυρο σε ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη σχηματίζοντας μια γραμμή. Τυλίγετε προσεκτικά τη μεμβράνη, στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης και φτιάχνετε έναν κύλινδρο. Ρολάρετε τον κύλινδρο και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά καλά.Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του φιλέτου. Λαδώστε τα φιλετάκια και πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι. Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι κα βάλτε το στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνετε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το επιθυμητό ψήσιμο. Φτιάχνουμε και τον πουρέ πατάτας. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 30΄ περίπου. Σουρώνετε και μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ οπου τις καθαρίζετε και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με τα χέρια σας . Καθώς τις λιώνετε ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και στο τέλος προσθέτετε τα μυρωδικά! Κόψτε μία ροδέλλα βούτυρο (το οποίο έχετε ξεπαγώσει για 10′) και βάλτε το πάνω στο ζεστό και ζουμερό φιλέτο,στο πλαϊ μια γενναία κουταλιά πουρέ και είναι έτοιμο!
πηγή: www.infokids.gr