Αυτή είναι σίγουρα μια από τις νοστιμότερες και εύκολες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας! Το σπετζοφάι (ή σπετσοφάι), είναι η χαρακτηριστικότερη Πηλιορείτικη συνταγή.
Μια σπεσιαλιτέ του Βόλου που όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει, έχουν ενθουσιαστεί!
Μια συνταγή που για όσους δεν την έχουν δοκιμάσει, περιλαμβάνει χωριάτικο λουκάνικο, πράσινες γλυκιές πιπεριές τύπου κέρατο και κρεμμύδι. Υπάρχουν και άλλες εκδοχές της συνταγής αυτής με μελιζάνα και κλασικές πράσινες ή κόκκινες πιπεριές με ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα.
Στη δική μας εκδοχή αντί άλλων μπαχαρικών προσθέσαμε τη γλυκιά καπνιστή πάπρικα που δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο. Αν δεν μπορέσετε να βρείτε καπνιστή πάπρικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλή γλυκιά πάπρικα καλής ποιότητας.
Συστατικά:
– 300γρ πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες (χωρίς τα σπόρια)
– 400γρ χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
– 250γρ. κρεμμύδι (2 μέτρια), χοντροκομμένο (thick slices)
– 70γρ πελτές ντομάτας
– 125ml ελαιόλαδο (1/2 φλιτζ)
– 175γρ τριμέννη φρέσκια ντομάτα, στραγγισμένη (ή κονκασέ)
– 125ml λευκο κρασί, (1/2 φλιτζ)
– 1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
– αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
Tips:
1. Το πιάτο αυτό μπορούμε να το σερβίρουμε και ως ορεκτικόή μεζέ.
2. Αν θέλουμε ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο μπούκοβο ή μια καυτερή πιπερίτσα.
πηγή: www.littlecookingtips.com
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.