Ετοιμάζουμε το ρολό μας από τον χοιρινό λαιμό για να είναι νόστιμο και μαλακό, το μαρινάρουμε μια ημέρα με ελαιόλαδο και αρωματικά καρυκεύματα, και το τυλίγουμε με γραβιέρα Κρήτης & καπνιστό Μπέικον Σπάρτης
Οδηγίες για το μαγείρεμα :
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα για 2 με 2,5 ώρες περίπου.
Για περισσότερη γεύση προσθέτουμε 1 ποτήρι λευκό κρασί προτού το βάλουμε στο φούρνο.
Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε με χονδροκομμένες πατάτες καρυκευμένες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τριμμένη, και υγρή μουστάρδα.
10 λεπτά πριν το τέλος το ξεσκεπάζουμε για να πάρει ενα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Το αφήνουμε στο μπάγκο της κουζίνας να *ξεκουραστεί* για 10 λεπτά περίπου και το κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο, καρότο ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, και λίγο λεπτοκομμένο σέλινο.