Ετοιμάζουμε το ρολό μας από τον χοιρινό λαιμό για να είναι νόστιμο και μαλακό, το μαρινάρουμε μια ημέρα με ελαιόλαδο και αρωματικά καρυκεύματα, και το τυλίγουμε με γραβιέρα Κρήτης & καπνιστό Μπέικον Σπάρτης
Οδηγίες για το μαγείρεμα :
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα για 2 με 2,5 ώρες περίπου.
Για περισσότερη γεύση προσθέτουμε 1 ποτήρι λευκό κρασί προτού το βάλουμε στο φούρνο.
Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε με χονδροκομμένες πατάτες καρυκευμένες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τριμμένη, και υγρή μουστάρδα.
10 λεπτά πριν το τέλος το ξεσκεπάζουμε για να πάρει ενα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Το αφήνουμε στο μπάγκο της κουζίνας να *ξεκουραστεί* για 10 λεπτά περίπου και το κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο, καρότο ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, και λίγο λεπτοκομμένο σέλινο.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.